Pluges torrencials a Burkina Faso. Situació d’emergència

Pluges torrencials han caigut a Burkina Faso. La zona més afectada ha estat Ouagadaougou.

El dimarts, 1 de setembre, té lloc a Ouagadougou, la capital de Burkina Faso, un gran aiguat. La pluja cau amb molta intensitat durant hores, i molts barris de la ciutat queden totalment inundats.

A la força de l’aigua, cal sumar-hi les deficients o inexistents infraestructures de sanejament. Quinze persones mortes, moltes desaparegudes i més de 150.000 que han perdut la casa. S’ha allotjat a molta gent en escoles, però no disposen de menjar suficient, ni roba, ni les mínimes condicions sanitàries; d’altres estan en cases de familiars, veïns o amics; la resta, al carrer…

Cal afegir a aquesta gran tragèdia humana, l’esfondrament total o parcial d’infraestructures públiques, aquest seria el cas de l’Hospital Yalgado, el pont Rimkièta, etc. L’aigua ha engolit aliments, animals, arbres…

El govern de Burkina Faso demana ajut a la comunitat internacional. A Ouagadougou, a través de la nostra contrapart local (ARAF), ens demanen mantes, roba, aliments i medicaments, entre altres coses.

Des de la nostra organització farem el possible per ajudar-los. Els diners que puguem obtenir d’entitats o persones particulars, els transferirem a l’ARAF que s’ocuparà d’adquirir el necessari i donar-ho directament a la població, preferentment als barris de Gounghin i Pissy. La presidenta de Songtaaba té previst anar a Burkina Faso el 3 d’octubre.

Per a qualsevol informació, suggeriment o possible donatiu, us agrairem que us poseu en contacte amb nosaltres (web, telèfon). Si voleu fer directament un ingrés, feu-lo al compte de Desenvolupament a l’Àfrica. Songtaaba, a la Caixa del Penedès: 2081 . 0069 . 25 . 3300010459.

Enllaços

http://www.elmundo.es/elmundo/2009/09/05/internacional/1252163156.html
http://www.lepays.bf
http://www.lobservateur.bf
http://www.gouvernement.gov.bf
http://www.afrik.com