Escolarització de nens i nenes de 6 a 15 anys mitjançant la realització d’infraestructures escolars a Tanseiga (Burkina Faso) 2009-2010

Tanseiga. El projecte es realitza a Burkina Faso, al poble de Tanseiga, departament de Ziga, província de Sanmentenga, regió del Centre-nord. L’economia de Tanseiga es basa en l’agricultura, amb conreus de mill, mongeta, cacahuet, sèsam…També s’hi cria bestiar a petita escala: bous, bens, porcs i aus. Totes les activitats, però, ensopeguen amb dificultats originades per la climatologia i la manca d’aigua. Més de la meitat de la població passa gana.

No s’hi han realitzat inversions públiques ni privades, no disposa de cap mena d’ infrastructura. Només un 2% dels nens i nenes del poble van a l’escola, que es troba situada en un altre poble i per accedir-hi han de recórrer un llarg camí diàriament.

Objectiu del projecte
Garantir l’accés de nens i nenes de l’àmbit rural a l’educació.

Infraestructures necessàries
-Realització d’un pou d’aigua
-Construcció i equipament d’una escola amb tres aules, un magatzem i una oficina. Electrificació amb plaques solars.
-Construcció d’unes latrines per a l’alumnat.
-Construcció de tres habitatges per als/les mestres, amb cuina i latrina exterior.
La població col•labora amb la mà d’obra no qualificada.

El govern del país hi destina el personal docent, tres mestres. L’escola passa a ser pública i beneficia, també, els nens i nenes de dos pobles veïns

Col·laboracions
Fons Català de Cooperació al Desenvolupament: Ajuntaments de Begues, La Bisbal d’Empordà, Castellbisbal, Cornellà del Terri, Esparreguera, Manlleu, Molins de Rei, Polinyà, La Sènia, Vilassar de Mar, i la Diputació de Girona.
També, els Ajuntaments de L’Hospitalet i El Papiol, i Càritas Parroquial de Molins de Rei.

Fotografies del projecte